Prăjitură delicioasă cu mălai și iaurt

Prajitura delicioassa cu malai si iaurt

Prăjitura cu mălai ne duce pe mulți cu gândul la copilărie, iar dacă nu ai gustat până acum această prăjitură, cu siguranță te va cuceri pe loc. Este o rețetă ușor de făcut, ieftină (dacă stăm să ne uităm la valoarea ingredientelor) și delicioasă. De câte ori ai poftă de ceva dulce, tot ce trebuie să faci este să mergi la cămară să vezi dacă ai ingredientele necesare pentru a face repede o prăjitură cu mălai și iaurt.

Listă de ingrediente:

  • 350 g mălai extra superior ”Spic Muntenia”,
  • 900 g iaurt grecesc,
  • 350 g zahăr,
  • 300 ml ulei,
  • 250 g făina 000 ”Spic Muntenia”,
  • O lingurință esență de vanilie,
  • 2 pliculețe de praf de copt,
  • 8 ouă.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Într-un bol mixează ouăle, cu zahărul și esența de vanilie, iar în alt bol amestecă mălaiul, cu făina și praful de copt.
  2. Adaugă compoziția uscată (mălai, făină, praf de copt) peste ouă și mixează totul la o viteză mică.
  3. Adaugă treptat uleiul și iaurtul și continuă să mixezi până obții o compoziție omogenă.
  4. Răstoarnă compoziția într-un vas (dimensiunea ideală este de 35×25 cm), tapetat cu hârtie de copt.
  5. Preîncălzește cuptorul la 160 grade și apoi bagă vasul la cuptor pentru 50 minute.
  6. Când e gata, scoate prăjitura, las-o să se răcească puțin (știm că e dificil acest pas, mai ales la cum arată și miroase), și tai-o în pătrate și presară puțin zahăr pudră deasupra.

Este una dintre cele mai simple rețete de prăjitură cu mălai și iaurt pe care o poți face. Nu durează mai mult de 15-20 minute să pregătești compoziția, însă așteptarea este grea, mai ales când începe să miroasă atât de delicios în întreaga casă.

Scroll to Top