Plăcintă grecească cu brânză feta – o rețetă simplă, rapidă și gustoasă

placinta greceasca cu branza feta

Dacă ți s-a făcut dor de Grecia, dar nu ți-ai programat o vizită prea curând la malul Mării Mediterane sau Egee, avem o propunere delicioasă pentru tine: mergi în bucătărie și pregătește această rețetă de plăcintă grecească cu brânză feta care te va purta într-o călătorie a aromelor! Este o rețetă ce se face rapid și care nu necesită prea mult efort. Îți garantăm că va ieși o plăcintă delicioasă dacă urmărești pașii de mai jos, chiar și dacă nu ești un mare pasionat al bucătăriei.

Listă de ingrediente

  • 250 grame făină 000 Spic Muntenia,
  • 400 ml lapte proaspăt 3.5% grăsime,
  • 2 ouă,
  • 350 grame de brânză feta,
  • 50 grame unt,
  • O lingură ulei de măsline,
  • O linguriță praf de copt,
  • Cimbru și piper, după gust.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi

  1. Se adaugă într-un bol laptele, ouăle, praful de copt și condimentele și se mixează la viteză mică până când obții o compoziție omogenă.
  2. Într-un alt bol se cerne făina – cernerea făinii este un pas important în obținerea unei plăcinte cu o textură fină.
  3. Se adaugă treptat făina în bolul în care au fost mixate primele ingrediente și se incorporează, tot cu ajutorul mixerului.
  4. Urmează să adaugi treptat și brânza feta, doar o parte din ea – 260 grame. În această etapă nu se mai folosește mixerul, ci se incorporează brânza în compoziție cu ajutorul unei spatule.
  5. Se unge o tigaie (poți folosi o formă de tartă) cu ulei și se toarnă compoziția obținută.
  6. Într-un bol amestecă restul de brânză feta (90 grame) cu untul tăiat bucățele și presară acest amestec deasupra compoziție.
  7. Înainte de a pune plăcinta la cuptor, se presară și cimbru pe deasupra.
  8. Cuptorul trebuie preîncălzit, la o temperatură de 180 grade Celsius.
  9. Se lasă plăcinta la copt timp de aproximativ 30 minute sau până ce prinde o crustă aurie.
  10. Se scoate plăcinta din cuptor și se lasă la răcit, apoi se porționează și se servește.

Dacă vrei să duci această aventură culinară până la capăt și să simți cu adevărat gustul Greciei, sfatul nostru este să servești plăcinta cu feta alături de o salată de castraveți, o lingură de iaurt și mărar.

Partea bună este că această rețetă este versatilă. Dacă nu îți place un anumit ingredient, îl poți scoate sau îl poți înlocui cu altul. Spre exemplu, brânza feta o poți înlocui cu telemea sau alt tip de brânză, iar cimbrul îl poți tăia de pe listă dacă nu suporți gustul. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este textura brânzeturilor pe care le vei folosi. Brânza feta este mai umedă, în timp ce telemeaua poate fi mai uscată. În cazul în care schimbi tipul brânzeturilor și observi că nu obții o compoziție legată, poți crește cantitatea de lichide – poți folosi mai mult lapte până obții consistența dorită.

Poți salva această rețetă și o poți prepara și pentru cei dragi, dacă vrei să îi surprinzi la o masă în familie. Suntem siguri că va avea succes!

Scroll to Top