Faina Spic Muntenia

Cea mai simplă rețetă de croissante cu unt

reteta croissant cu unt

Servite la micul dejun sau gustare, croissantele cu unt reprezintă întotdeauna o idee bună și gustoasă. Mulți se feresc să le pregătească în propria bucătărie pentru că au impresia că rețeta este una complexă și migăloasă. Dacă și tu faci parte din această categorie, te provocăm să încerci rețeta de mai jos – una extrem de ușoară, rapidă și gustoasă. După ce vei pregăti aceste croissante pentru familie sau prieteni, vei vedea că vor deveni nelipsite de pe masă, mai ales în weekend.

Listă de ingrediente

 • 500 gr făină 000 Spic Muntenia,
 • 350 gr unt (82% grăsime),
 • 130 ml apă,
 • 100 ml lapte,
 • 50 gr zahăr,
 • 10 gr drojdie uscată (o poți înlocui cu 25 gr drojdie proaspătă)
 • 10 gr sare,
 • 1 ou.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi

 1. Pentru început vei avea nevoie de 100 gr de unt – taie-l în cubulețe, pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei. Restul untului va rămâne la frigider.
 2. Dizolvă drojdia în lapte și adaugă amestecul obținut în bolul cu făina cernută în prealabil. Integrează treptat și untul moale (100 gr), zahărul, sarea și apă. Amestecă cu o spatulă și ulterior cu mâna, până când ai obținut un aluat omogen. Frământă aluatul cu mâna timp de 5 minute, aplatizează aluatul și acoperă-l cu o folie alimentară. Lasă aluatul în frigider timp de minim 2 ore (ideal ar fi să îl lași peste noapte).
 3. Când te hotărăști să faci croissantele, scoate untul din frigider (restul de 250 gr), pune-l într-o folie alimentară și încearcă să îl aplatizezi cu ajutorul unui sucitor.
 4. Scoate și aluatul, presară puțină făină deasupra și întinde-l cu un sucitor – aluatul obținut ar trebui să fie de două ori mai mare ca dimensiune decât untul.
 5. Pune untul peste jumătate din aluat, iar cu cealaltă jumătate acoperă untul, apoi presează-l cu sucitorul. Împachetează aluatul în patru și întinde-l din nou cu sucitorul. Repetă de 3-4 ori acest proces, apoi lasă-l în frigider timp de minim 30 minute.
 6. Scoate aluatul din frigider și întinde-l pentru ultima dată – ar trebui să obții un dreptunghi cu o lungime de aproximativ 70 cm.
 7. Taie aluatul în triunghiuri, ia fiecare triunghi și rulează-l pentru a obține un croissant. După ce ai rulat toate triunghiurile, lasă croissantele la temperatura camerei până își dublează volumul (aproximativ o oră).
 8. Unge croissantele cu ou bătut, preîncălzește cuptorul la o temperatură de 200 grade Celsius și lasă croissantele la această temperatură timp de 10 minute. Lasă temperatura la 180 grade și mai lasă-le la copt timp de 15 minute.

Croissantele pot fi servite simple sau umplute cu dulceață sau cremă de ciocolată, alături de o cafea fierbinte sau un pahar de lapte, și pot fi savurate atât la micul dejun, cât și sub formă de gustare, pe parcursul zilei. Nu este o rețetă complicată, iar dacă urmezi pașii de mai sus, vei vedea că vei obține niște croissante cu unt crescute, pufoase și delicioase. 

Scroll to Top